Behandelingen

Tandimplantaten

Implantaat onderdelenImplantaat onderdelen
Een tandimplantaat is een kunstmatige tandwortel, meestal in Titanium (biocompatibel metaal) die in het kaaksbeen ingebracht wordt en daar vervolgens in osseointegreert. Er zijn verschillende prothetische mogelijkheden op implantaten.


Bij één of meerdere ontbrekende tanden
Met kroon- en brugwerk op implantaten hoeft de aangrenzende natuurlijke dentitie niet beslepen en dus beschadigd te worden, dit in tegenstelling tot traditioneel kroon- en brugwerk.


Implantaat onderdelenVolledig tandeloze kaak

  1. Kroon- en brugwerk op gemiddeld 6 tot 8 implantaten: deze functioneel en esthetisch meest hoogwaardige oplossing voor tandeloze kaken zijn vastgeschroefde rijen tanden. Deze worden op de implantaten gefixeerd en sluiten rechtstreeks aan op het tandvlees.
  2. De Procera® Implant Bridge (PIB) is een verschroefd prothesewerk op gemiddeld 5 tot 6 implantaten in boven- en/of onderkaak
  3. De overkappingsprothese ('klikgebit') op gemiddeld 4 tot 6 implantaten met baarconstructie in boven- en/of onderkaak. De overkappingsprothese ('klikgebit') op gemiddeld 2 tot 4 implantaten met 'locators' in de onderkaak. Het grote voordeel is dat de prothesevleugels beperkt gehouden kunnen worden en dat bovenaan het verhemelte vrij blijft van prothesemateriaal, wat meer comfort, betere smaak en minder braakreflex oplevert.

Het grote voordeel bij beide is dat de prothesevleugels beperkt gehouden kunnen worden en bovenaan het verhemelte vrij blijft van prothesemateriaal, wat meer smaak en minder braakreflex geeft.